Ritka fehér elefánt született Mianmarban

ÁLLAT
2022 augusztus 03., 09:24
comments 3

Nyolcvan kilogrammot nyom, és az albínó elefántok nyolc jellemzőjéből héttel rendelkezik az a fehér elefánt, amely egy mianmari erdőgazdaságban született.

A július 23-án, Rakhine államában született vastagbőrű testmagassága mintegy 70 centiméter volt születésekor, írta a Global New Light. A kiselefántnak egyelőre nincs neve. Az állatnak „gyöngyházszínű szeme, fehér bundája és jellegzetes farka" van, írja a lap.

photo_camera Fotó: HANDOUT/AFP

A 33 éves anyaállat egy állami tulajdonú faipari vállalat tulajdona. Az igen ritka fehér elefántokat Délkelet-Ázsia néhány országában szerencsehozó kincsnek tartják. Egyes buddhista kultúrákban a királyi hatalom szimbólumai. Jelenleg hat ilyen állat él fogságban Nepjidában, az ország adminisztratív fővárosában. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.