Súlyosan megfenyegettek egy polgármestert Heves megyében

bűnügy
2022 augusztus 03., 07:55

Vádat emelt az ügyészség egy férfi ellen, aki 2021. szeptember 30-án délután azzal hívta fel az általa is lakott Heves megyei község polgármesterét, hogy szerezze vissza azokat az építőanyagokat, amiket ismeretlenek elloptak a felújítás alatt álló lakóházából.

A polgármester mondta, hogy az erélyes felszólítás ellenére sem tud segíteni, mire a férfi közölte, hogy ha nem intézkedik a dolgai visszaszerzéséről, akkor „ az anyja, apja látja kárát”. Az ügyészség közleménye szerint pont egy olyan épületről volt szó, amit a polgármester biztosított a fenyegetőző férfinek, amikor annak leégett a lakóháza. Ezt a nyomozás során a férfi is elismerte, és cselekményét megbánva bocsánatot kért a polgármestertől.

Az Egri Járási Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntettével vádolja az férfit, akivel szemben – a nyomozás során tanúsított magatartására is figyelemmel – próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztést kértek a vádiratában.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.