Több mint 23 százalékkal volt nagyobb a benzinkutak forgalma, mint tavaly ilyenkor

augusztus 3., szerda 8:32
18

Ahogy várható volt, az ársapkák nem takarékosságra szoktatták a lakosságot, hanem inkább felpörgették a fogyasztást a korábbi szinthez képest. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kiskereskedelmi adatai szerint az üzemanyag-kiskereskedelemben 23,6 százalékkal emelkedett az értékesítés naptárhatástól megtisztított volumene. 2022. január–júniusban a forgalom volumene 10,3 százalékkal volt nagyobb az előző év azonos időszakinál.

2022. júniusban, az előző év azonos időszakához képest az országos kiskereskedelem forgalmának volumene 4,5 százalékkal nőtt.

Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelemben a forgalom volumene 0,3 százalékkal mérséklődött. Az élelmiszer-kiskereskedelem 75 százalékát adó élelmiszer jellegű vegyes üzletek értékesítési volumene 1,1 százalékkal csökkent, az élelmiszer-, ital-, dohányáru-szaküzleteké 2,5 százalékkal emelkedett.

A nem élelmiszer-kiskereskedelem forgalmának volumene összességében 2,5 százalékkal nagyobb volt. Az eladások volumene a használtcikk-üzletekben 13,2, a gyógyszer-, gyógyászatitermék-, illatszerüzletekben 8,6, a könyv-, számítástechnika-, egyéb iparcikk-üzletekben 4,3, valamint a textil-, ruházati és lábbeliüzletekben 4,0 százalékkal növekedett. Csökkent a forgalom volumene az iparcikk jellegű vegyes üzletekben 3,1, a bútor-, műszakicikk-üzletekben 4,3 százalékkal.

Az árucikkek széles körére kiterjedő, a kiskereskedelmi forgalomból 8,3 százalékkal részesedő csomagküldő és internetes kiskereskedelem volumene 5,9 százalékkal emelkedett. A kiskereskedelmi adatokba nem tartozó gépjármű- és járműalkatrész-üzletek eladásai 2,4 százalékkal növekedtek.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt