Van, ahol már szóltak az iskolának, hogy jön a fatüzelés

Lezárt tartalom a Kör tagjainak oktatás
2022 augusztus 04., 11:42
comments 33

Fel kell mérniük a tankerületeknek, át lehet-e állni fatüzelésre az iskolákban,

de az általunk megkérdezett igazgatók többsége csak a hírekből értesült erről.Fogalmuk sincs, mi dolguk lesz ezzel, és szerintük a környékbeli iskolákat sem kereste még a fenntartó. Megkérdeztük az oktatásért felelős Belügyminisztériumot, pontosan hogyan mérik fel az átállás lehetőségeit, és mi lesz az iskolák feladata, de csak annyit írtak, hogy továbbították a kérdést a Klebelsberg Központnak.

Frissítés (15:05): A Klebelsberg Központ válasza szerint „a tankerületi központok mint az intézmények fenntartói rendelkeznek a szükséges információval arra vonatkozóan, hogy egy iskola alkalmas-e az alternatív fűtésre való átállásra. Ez elsősorban előzetes felmérést jelent az iskolakezdést megelőzően, az intézmények műszaki állapotának figyelembevételével. Ez az előzetes felmérés az intézmények azon csoportját érintette, ahol a műszaki lehetőségek adottak, vagy kis átalakítást igényelnek”.

Egyetlen intézményről tudunk, ahol már értesítették az igazgatót, hogy át kell állniuk fatüzelésre.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.