Együtt tüntetett Orbán ellen Martin Luther King aktivista társa és egy dallasi republikánus társasági nő a CPAC-en

augusztus 5., péntek 17:51
8

Két kisebb csoport gyűlt össze a konzervatívok találkozójának, a CPAC-nak otthont adó hotel átriumában, hogy az "antiszemita, bigott és rasszista" Orbán ellen tüntessenek.

Az egyik csoport transzparensen és szórólapokon ítélte el a konferenciát, a másik pedig szintén transzparenseken ítélte el kifejezetten Orbán jelenlétét, amíg a dallasi rendőrség ki nem vezette őket.

Az utóbbi csoport egyik szervezője a polgárjogi aktivista Peter Johnson tiszteletes volt, aki Martin Luther King Jr. mellett is dolgozott. "Dr. King azt mondta nekem, hogy amíg élek, fel kell lépnem a bigottság, az antiszemitizmus és a rasszizmus ellen. Szóval fellépek" - mondta Johnson a Texas Observernek.

Johnson mellett az ismert dallasi republikánus társasági nő, Mary Ann Thompson-Frenk szólt fel Orbán ellen: "nagyon fontos, hogy az emberek tudják, Orbán holokauszttagadó, antiszemita, és ellenzi a fajok közötti házasságot." Szerinte nem sok republikánus ért egyet Orbánnal, "de fel kell szólalniuk és tudatniuk kell a vezetőikkel, hogy nem támogatják az ilyet."

Az egykori republikánus kongresszusi képviselő Alan Steelmen is nyilatkozott Orbán látogatásával kapcsolatban. "Ez lett Lincoln, Eisenhower, Reagan és Bush pártjából?" - írta a Texas Observernek küldött nyilatkozatában.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt