Kartonszámra viszik az ársapkás olajat Szlovákiába

gazdaság
2022 augusztus 05., 05:33
comments 11

Szlovákiában 1100 forintnyi euró körül van egy liter napraforgó étolaj, Magyarországon az árszabályozás miatt feleannyi. Az árkülönbségen literenként még úgy is 240 forintot lehet keresni, ha az étolajnepperek a kinti ár alá ígérve 2 euróért adnak túl Szlovákiában az ársapkás magyar olajon.

A Szlovákiából naponta átjáró ügyeskedők a határközeli boltokban a háromliteres személyenkénti vásárlási keret miatt a sort többször végigállva, és boltok sorát végigjárva nagy tételben vásárolják fel az étolajat. Az RTL Klub videójában megszólított komáromiak dühöngenek, amiért már délelőtt üres olajpolcok fogadják őket a boltokban. Valójában klasszikus piaci folyamat zajlik: ha a hatóság beavatkozik az árakba, beindul a feketepiac és/vagy áruhiány alakul ki.


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.