Közel kétszeres növekedés a Mol-csoport eredményében

augusztus 5., péntek 4:27
8

A Mol-csoport 483,7 milliárd forint újrabeszerzési árakkal becsült, tisztított, kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredményt (EBITDA) ért el a második negyedévben. Ez tavaly ilyenkor 246,8 milliárd forint volt, az előző negyedévben pedig 271,7 milliárd forint. A növekedés tehát majdnem kétszeres, bármelyik összevetést is nézzük.

Az újrabeszerzési árakkal becsült „tiszta” üzleti eredmény 372,8 milliárd forint. Ez egy éve meghaladta a 132 milliárd forintot, az előző negyedévben megközelítette a 168 milliárd forintot.

A nettó árbevétel 2491 milliárd forint, míg tavaly ugyanekkor 1412,6 milliárd forint, az előző negyedévben 1933,4 milliárd forint volt

Az adatok megfelelnek a piaci várakozásoknak, amelyek hasonló mértékű, 500 milliárd forintot közelítő tiszta EBITDA-val számoltak. A becslések elsősorban azért valószínűsítettek rendkívüli eredményt, mert a Mol a második negyedévben is viszonylag kedvező áron vásárolhatott olajat Oroszországból, ráadásul a benzinársapka miatt az üzemanyag-forgalom is jelentős maradt.

Hatósági üzemanyagárak a Mol benzinkútján Salgótarjánban május 27-én. Fotó: Komka Péter/MTI/MTVA

A társaság féléves összesítésben is jól teljesített. Az első hat hónapban a tiszta EBITDA elérte a 755,4 milliárd forintot, míg tavaly ugyanekkor 428,7 milliárd forint volt. A tiszta üzleti eredmény 200,1 milliárd forintról 540,5 milliárd forintra nőtt éves összevetésben. (via MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt