Orbán Viktor 22 éve elültetett egy fát – ez történt vele

évforduló
2022 augusztus 05., 09:19
comments 18

Orbán Viktor miniszterelnök 22 évvel ezelőtt, 2000. augusztus 5-én felavatta a milleniumi zászlót Balatonfüreden, majd elültetett egy emlékfát a Tagore sétányon.

photo_camera A Veszprémi Napló korabeli cikke arról, hogy Orbán Viktor miniszterelnök fát ültetett Balatonfüreden 2000. augusztus 5-én. Forrás: Arcanum Digitális Tudománytár

18 évvel később a régi Index bemutatott egy fotót arról, hogy kivágták a fát, már csak a csonkja van ott. Akkor a balatonfüredi polgármester a Pesti Srácoknak azt mondta: „A szóban forgó fa beteg lett, már egy éve, ezért engedéllyel kivágták és másikat ültettek helyette.”

Ma már egy másik, jóval fiatalabb fa áll ott, valamivel hátrébb, a tönköt pedig eltávolították. A kőtábla felirata alapján tehát ez az a fa, amit Orbán ültetett:

photo_camera Fotó: Markó Ferkó

De ez nem az, legfeljebb az emlékfa emlékfája.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.