Rakétákkal lövik Izraelt a gázai övezetből

külföld
2022 augusztus 05., 18:58

Légoltalmi riadó van Izraelben, több déli városban is megszólaltak a szirénák. Működésbe lépett a Vaskupola rendszer, több elfogórakétát is láttak, ahogy Dél-Izrael felett elhárítják a Gázából érkező rakétákat.

link Forrás

A támadások órákkal azután érkeztek, hogy az Izraeli Védelmi Erők (IDF) célzott támadásban megöltek 8 palesztint, köztük a gázai székhelyű Palesztin Iszlám Dzsihád (PIJ) militáns szervezet egyik parancsnokát, miután a szervezet Izrael bombázásával fenyegetett.

A borítókép egy 2021-es rakétatámadást ábrázol.

(TimesOfIsrael)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.