Megöltek egy 32 éves magyar nőt és lányát Ausztriában

bűnügy
2022 augusztus 06., 11:23
comments 10

Egy 32 éves magyar nő és 15 éves lánya meggyilkolásával gyanúsítanak Ausztriában egy 49 éves tunéziai férfit. A férfi a nő élettársa volt, jelenleg szökésben van - közölte Irina Steirer bécsi rendőrség szóvivő szombaton.

A nőt és lányát csütörtök délután találták meg bécsi otthonukban. A boncolásnál megállapították az idegenkezűséget. A Kronen Zeitung osztrák napilap szerint az áldozatokat megfojtották. A rendőrség megkezdte a nyomozást.

A gyilkosságra azt követően derült fény, hogy a magyar nő hét- és kilencéves fiai egyedül érkeztek meg egy orvosi rendelőbe. Az orvos megpróbálta elérni az anyát, majd miután ez nem sikerült, értesítette a rendőröket.

A hatóságok a nő 49 éves tunéziai élettársát gyanúsítják. A férfi a gyilkosság előestéjén a családnál járt, de a fiúk elmondtása szerint, mire felkeltek, már eltűnt. A rendőrök jártak a férfi lakhelyén, de nem találták otthon. Jelenleg körözik. Irina Steirer azt mondta, hogy az osztrák médiában korábban megjelent hírekkel ellentétben a tunéziai férfi nem büntetett előéletű. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.