A honvédelmi miniszter 1,6 milliárdos osztalékot vett ki a kaszinócégéből

augusztus 7., vasárnap 6:58
28

A honvédelmi miniszternek továbbra is 40 százalékos tulajdonrésze van a fővárosi kaszinókat üzemeltető koncesszióban a London Capital Zrt.-n keresztül. A frissebb vagyonnyilatkozata szerint Szalay-Bobrovniczky Kristóf legutóbb 1,6 milliárdos ebből az üzletéből, írja a hvg.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf Fotó: Facebook/Szalay-Bobrovniczky Kristóf/SZOVATHY KINGA

Szalay-Bobrovniczky Kristóf és a miniszterelnököt meccsekre szállító Garancsi István 2056-ig kapott koncessziós jogot az államtól a fővárosban található öt kaszinó üzemeltetésére. Ezek a pénznyelők korábban Andy Vajnához tartoztak, de a filmbiztos halála után a kaszinókat üzemeltető cég, a LVC Diamond Garancsihoz (60 százalék) és Szalay-Bobrovniczkyhoz (40 százalék) került.

A kormány a megalakulása után először extraprofitadókkal próbálta betömni a költségvetési lyukakat, de a megadóztatottak köréből a kaszinók és az építőipari cégek furamódon kimaradtak. Erről Orbán Viktor annyit mondott a parlamentben, hogy azért nem lehet különadóztatni a kaszinókat, mert a koncesszióval szabályozott területekre jogilag nem lehet plusz terheket kivetni.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt