Ezrek rekedtek egy népszerű kínai üdülőhelyen a koronavírus miatt

járvány
2022 augusztus 07., 16:58

263 fertőzöttet igazoltak pénteken a „Kína Hawaiijaként” ismert Sanya városában. Egy nappal ezután - szombaton - a hatóságok törölték az összes légi járatot és a vonatokat sem engedték elindulni.

Az alapvető szolgáltatások, például a szupermarketek és a gyógyszertárak nyitva tartanak, de a szórakozóhelyek a múlt hét óta zárva vannak - jelentette az AFP hírügynökség.

A hatóságok arra kérték a szállodákat, hogy a korlátozások feloldásáig adjanak 50 százalékos kedvezményt.

Kína továbbra is a „zéró-Covid” politikát követi. Az utazóknak mostantól hét napon belül öt negatív PCR-tesztet kell bemutatniuk ahhoz, hogy távozhassanak.

A Johns Hopkins Egyetem szerint az országban a járvány kezdete óta kevesebb mint 15 ezer halálesetet regisztráltak. Ugyanakkor aggodalmak merültek fel a szigorú szabályok - beleértve a tömeges tesztelést és a helyi zárlatokat - gazdaságra gyakorolt hatásával kapcsolatban.

A déli Hainan-szigeten található Sanya városára, a népszerű szörfös célpontra vonatkozó korlátozások a turisztikai főszezonban történtek.

Nem Sanya az egyetlen város, amely az elmúlt hónapokban zárlat alá került. Wuhan - a közép-kínai város, ahol a Covid-19-et először észlelték - mintegy egymillió lakosú elővárosában a múlt hónapban újabb korlátozásokkal kellett szembenézni, miután négy tünetmentes esetet igazoltak.

Júniusban Sanghaj 25 millió lakosa végül kikerült a két hónapos szigorú zárlatból.(BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.