Kémgyanú miatt őrizetbe vettek egy orosz újságírót Koszovóban

augusztus 7., vasárnap 9:12
2

A koszovói hatóságok őrizetbe vették a határon Daria Aszlamova orosz újságírót, a belügyminiszter tájékoztatása szerint a biztonsági erők most próbálják kitalálni, hogy mik lehettek a szándékai. „Több ország is igazolta, hogy az orosz katonai hírszerzésnek kémkedett és újságírónak adta ki magát” - közölte Xhelal Svecla.

Közben a Komszomolszkaja Pravda, aminek Aszlamova dolgozik, azt írja, hogy a koszovói hatóságok már szabadon engedték a munkatársukat, aki visszament Szerbiába. Állítása szerint a kihallgatáson arról kérdezték, hogy az orosz különleges szolgálatoknak dolgozott-e, találkozott-e Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel, miért toloncolták ki Moldovából, dolgozott-e Ukrajnában, és látta-e Marine Le Pent. De állítólag megkérdezték azt is, hogy ki nyeri a háborút, mire ő azt mondta, hogy az orosz hadsereg. A koszovói hatóságok végül hivatalosan nem gyanúsították meg semmivel.

Közben a koszovói belügyminiszter olyan képeket tett ki róla, amiken Szergej Lavrovval és Bassár el-Aszad szíriai diktátorral pózol:

Nem sokkal később Svecla öt évre kitiltotta Aszlamovát Koszovóból. Azt írta, mindenkire lesújt a törvény, aki destabilizálni akarja az országát. A koszovói függetlenséggel szemben egyébként Oroszország Szerbia legnagyobb szövetségese. (SkyNews)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt