Lázár János egykori sofőrje nyert Mártélyon

POLITIKA
augusztus 8., 4:30
comments 6

A Csongrád-Csanád megyei Mártélyon Ambrus István független, de a Fidesz-KDNP támogatásával induló jelöltet választották polgármesternek vasárnap. Ambrus sokáig Lázár János sofőrje volt, Lázár gratulált is a győzelméhez.

A Hódmezővásárhely melletti, mintegy 1300 lakosú községben azért kellett időközi választást tartani, mert április 27-én a képviselő-testület a feloszlásáról döntött. A valasztas.hu-n olvasható adatok szerint az érvényesen szavazók közül Ambrus Istvánra 407-en, a települést 2019 óta irányító, szintén független Putz Anitára pedig 199-en voksoltak.

Ásotthalmon is tartottak választást vasárnap: Papp Renáta lett a polgármester, aki 2019 óta alpolgármester volt. Papp Renáta függetlenként indult, de a Mi Hazánk támogatta.

A mintegy négyezer lakosú Csongrád-Csanád megyei nagyközségben azért kellett választást kiírni, mert az eddigi polgármester, Toroczkai László a Mi Hazánk listájáról országgyűlési mandátumot szerzett, és ez a tisztség összeférhetetlen a polgármesteri poszttal. Toroczkai korábban azt mondta, nem kizárt, hogy Papp hamarosan tagja lesz a Mi Hazánknak.

A valasztas.hu-n olvasható adatok szerint az érvényesen szavazó közül Papp Renátára 623-an, Bardócz Csabára (független) 367-en, Szatler Tatjánára (Megoldás Mozgalom) 60-an, Magyar Gáborra (Magyar Kétfarkú Kutya Párt) 16-an, Greller Zsuzsannára (független) 11-en voksoltak. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt