Lázár János egykori sofőrje nyert Mártélyon

POLITIKA
2022 augusztus 08., 04:30
comments 6

A Csongrád-Csanád megyei Mártélyon Ambrus István független, de a Fidesz-KDNP támogatásával induló jelöltet választották polgármesternek vasárnap. Ambrus sokáig Lázár János sofőrje volt, Lázár gratulált is a győzelméhez.

link Forrás

A Hódmezővásárhely melletti, mintegy 1300 lakosú községben azért kellett időközi választást tartani, mert április 27-én a képviselő-testület a feloszlásáról döntött. A valasztas.hu-n olvasható adatok szerint az érvényesen szavazók közül Ambrus Istvánra 407-en, a települést 2019 óta irányító, szintén független Putz Anitára pedig 199-en voksoltak.

Ásotthalmon is tartottak választást vasárnap: Papp Renáta lett a polgármester, aki 2019 óta alpolgármester volt. Papp Renáta függetlenként indult, de a Mi Hazánk támogatta.

A mintegy négyezer lakosú Csongrád-Csanád megyei nagyközségben azért kellett választást kiírni, mert az eddigi polgármester, Toroczkai László a Mi Hazánk listájáról országgyűlési mandátumot szerzett, és ez a tisztség összeférhetetlen a polgármesteri poszttal. Toroczkai korábban azt mondta, nem kizárt, hogy Papp hamarosan tagja lesz a Mi Hazánknak.

A valasztas.hu-n olvasható adatok szerint az érvényesen szavazó közül Papp Renátára 623-an, Bardócz Csabára (független) 367-en, Szatler Tatjánára (Megoldás Mozgalom) 60-an, Magyar Gáborra (Magyar Kétfarkú Kutya Párt) 16-an, Greller Zsuzsannára (független) 11-en voksoltak. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.