Második világháborús bombát találtak a kiszáradt Pó folyóban

külföld
2022 augusztus 08., 08:37
comments 1

Katonai szakértők vasárnap hatástalanítottak és ellenőrzött körülmények között felrobbantottak egy 450 kilogrammos, második világháborús bombát, amit halászok találtak meg a kiszáradt Pó folyóban július 25-én.

photo_camera Fotó: FLAVIO LO SCALZO/REUTERS

Mintegy háromezer embert evakuáltak a hatástalanítási művelet idejére a közeli településekről, közölte a hadsereg. „Eleinte a lakosok egy része azt mondta, hogy nem akarnak elmenni, de az elmúlt napokban sikerült mindenkit meggyőzni" - mondta Francesco Aporti, Borgo Virgilio polgármestere. Azt is mondta, hogy ha a lakosok nem hagyják el otthonaikat, a műveletet leállították volna.

A térség légterét lezárták, a környék hajó- és vonatforgalmát leállították. A tűzszerészek a rendőrség kíséretében a mintegy 45 kilométerre lévő Medole település kőbányájába szállították a szerkezetet, ahol megsemmisítették.

A Pó biztosítja Olaszország mezőgazdasági termelésének nagyjából egyharmadát. Olaszországban 70 éve nem volt akkora szárazság, mint idén nyáron, múlt hónapban rendkívüli állapotot hirdettek a folyót körülvevő területekre az aszály miatt. (The Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.