Második világháborús bombát találtak a kiszáradt Pó folyóban

augusztus 8., hétfő 8:37
1

Katonai szakértők vasárnap hatástalanítottak és ellenőrzött körülmények között felrobbantottak egy 450 kilogrammos, második világháborús bombát, amit halászok találtak meg a kiszáradt Pó folyóban július 25-én.

Fotó: FLAVIO LO SCALZO/REUTERS

Mintegy háromezer embert evakuáltak a hatástalanítási művelet idejére a közeli településekről, közölte a hadsereg. „Eleinte a lakosok egy része azt mondta, hogy nem akarnak elmenni, de az elmúlt napokban sikerült mindenkit meggyőzni" - mondta Francesco Aporti, Borgo Virgilio polgármestere. Azt is mondta, hogy ha a lakosok nem hagyják el otthonaikat, a műveletet leállították volna.

A térség légterét lezárták, a környék hajó- és vonatforgalmát leállították. A tűzszerészek a rendőrség kíséretében a mintegy 45 kilométerre lévő Medole település kőbányájába szállították a szerkezetet, ahol megsemmisítették.

A Pó biztosítja Olaszország mezőgazdasági termelésének nagyjából egyharmadát. Olaszországban 70 éve nem volt akkora szárazság, mint idén nyáron, múlt hónapban rendkívüli állapotot hirdettek a folyót körülvevő területekre az aszály miatt. (The Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt