Hetven éve nem látott aszály Olaszországban, a Pó több helyen szinte eltűnt

klímakatasztrófa
2022 július 28., 06:56

Olaszországban 70 éve nem volt akkora szárazság, mint idén nyáron. Emiatt katasztrofális az olaszországi rizstermesztők helyzete is, hiszen a rizs különösen vízigényes növény, amelynek termesztéséhez az észak-olaszországi Pó folyó völgye sokáig ideális körülményeket biztosított. Eddig.

A folyó egyes szakaszokon szinte teljesen kiszáradt, vannak olyan gazdák, akik az idei termés egyharmadát veszítették el. És ez csak a probléma egyik része. A vízre a lakosságnak és az energiaiparnak is szüksége lenne.

link Forrás

Ez az anyag a Deutsche Welle és a 444 együttműködésében jelent meg.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.