Koronavírus-számok Magyarországon 10/19/2022
Elhunytak + 118 Σ 47,798
Kórházban - 103 Σ 1,597
Fertőzöttek + 11,947 Σ 2,132,490
Tesztek 0 Σ 11,394,556
Oltottak 0 Σ 6,418,810
A legújabb trendek

Egyre több a koronavírusos gyerek, főként az öt év alatti

járvány
2022 augusztus 9., 4:50

Egyre több Magyarországon a koronavírusos, közöttük pedig meglepően sok a gyerek, különösen az öt év alatti – írja a Népszava egy csepeli háziorvos tapasztalatai alapján, akinek naponta 2-3 új covidos betege is van.

A most terjedő variáns legjellemzőbb tünetei a gyerekeknél a magas láz, az orrfolyás és a rossz közérzet, de ez néhány nap alatt lezajlik. Póta György a Népszavának azt mondta, hogy sajnos a gyerekek átoltottsága alacsony, csupán az olthatóak ötöde kapott eddig vakcinát. De Magyarországon egyébként is egyelőre csak az öt évnél idősebb gyerekeknek adható oltás.

Az 5 és 11 év közötti gyerekek harmadik, emlékeztető oltása Magyarországon egyelőre nem került szóba az NNK hivatalos ajánlása szerint. Ahogy egyelőre arra sincs lehetőség, hogy a hat hónapnál idősebb, de öt éven aluli gyerekek oltást kaphassanak, mint az Egyesült Államokban, ahol az öt éven felüliek már a booster oltásukat is megkaphatják.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt