Egyre több a koronavírusos gyerek, főként az öt év alatti

járvány
2022 augusztus 09., 04:50

Egyre több Magyarországon a koronavírusos, közöttük pedig meglepően sok a gyerek, különösen az öt év alatti – írja a Népszava egy csepeli háziorvos tapasztalatai alapján, akinek naponta 2-3 új covidos betege is van.

A most terjedő variáns legjellemzőbb tünetei a gyerekeknél a magas láz, az orrfolyás és a rossz közérzet, de ez néhány nap alatt lezajlik. Póta György a Népszavának azt mondta, hogy sajnos a gyerekek átoltottsága alacsony, csupán az olthatóak ötöde kapott eddig vakcinát. De Magyarországon egyébként is egyelőre csak az öt évnél idősebb gyerekeknek adható oltás.

Az 5 és 11 év közötti gyerekek harmadik, emlékeztető oltása Magyarországon egyelőre nem került szóba az NNK hivatalos ajánlása szerint. Ahogy egyelőre arra sincs lehetőség, hogy a hat hónapnál idősebb, de öt éven aluli gyerekek oltást kaphassanak, mint az Egyesült Államokban, ahol az öt éven felüliek már a booster oltásukat is megkaphatják.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.