Havonta bruttó 750 ezer forintért foglalkoztatták a jogerősen elítélt polgármestert

POLITIKA
2022 augusztus 9., 11:09
comments 16

A határozott, öt hónapra – 2022. március 1-től július 31-ig – kötött szerződés szerint munkájáért havonta bruttó 750 ezer forint jár Tát Margitnak. Azaz összesen 3 millió 750 ezer forint – közölte a méhkeréki jegyző a Magyar Narancs adatigénylését követően.

Arra voltak kíváncsiak, hogy mennyi pénzt kapott a Békés megyei Méhkerék önkormányzatától Tát Margit, a település korábbi polgármestere, akit, miután jogerősen elítéltek csalásért – és emiatt nem lehetett polgármester –, az önkormányzat visszafoglalkoztatott településfejlesztési koordinátorként. Vagyis megoldották, hogy bár hivatalosan nem lehetett polgármester, mégis ő vezette a falut.

photo_camera Fotó: Tát Margit/Facebook

A lap azt írja, ezen kívül is találtak még furcsaságot: Méhkeréken június 19-én rendezték meg az időközi választást, amit megnyert Tát Margit, és június 27-én kezdte meg munkáját újra polgármesterként, miközben megbízási szerződése szerint ezzel párhuzamosan még egy hónapig ő volt a településfejlesztési koordinátor is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt