Lehet, hogy Trump jön ki jól a floridai otthonában tartott házkutatásból

Lezárt tartalom a Kör tagjainak külföld
augusztus 9., 15:31
comments 3

Amerikai idő szerint hétfő reggel az FBI nyomozói razziát tartottak Donald Trump floridai birtokán, a híres-hírhedt Mar-a-Lago rezidencián. Egyelőre nem lehet egész pontosan tudni, hogy mit kerestek, de nagyon valószínű, hogy olyan dokumentumok után kutattak, amiket Trump jogtalanul vitt el a Fehér Házból. Trump és követői fel vannak háborodva, a házkutatás és a volt elnök ügyeivel kapcsolatos, várhatóan felgyorsuló nyomozás pedig segítheti, de akár le is rombolhatja Trump politikai álmait.

Az amerikai sajtó legnagyobb híre hétfő reggel az volt, hogy az FBI, vagyis a szövetségi nyomozóhatóság ügynökei helyi idő szerint reggel 9-kor megjelentek Donald Trump Mar-a-Lago nevű klubjában és rezidenciáján, a dél-floridai Palm Beach városában. A Mar-a-Lago csak egy Trump luxusvillái közül, de talán ez a volt elnök szívének a legkedvesebb. Elnökként is rengeteg időt töltött itt, vicceskedve a “téli Fehér háznak” hívta, elnöki mandátumának lejárta után pedig ezt a birtokot tette meg politikai főhadiszállásának. A házkutatás alatt viszont nem volt itt - a nyári hőségben Mar-a-Lago bezár, és a bukott elnök a New Jersey-i golfbirtokán múlatja napjait.

Ez persze nem gátolta meg abban, hogy mélyen felháborodjon az FBI nyomozásán. A Twitteren rohamnak, támadásnak nevezte a razziát, amihez hasonló szerinte csak harmadik világbeli országokban fordulhatna elő. Azt is írta, hogy az ügynökök a széfjét is feltörték. Trump tweetje után a rezidenciája előtt elkezdtek gyűlni a helyi rajongói, addigra viszont a házkutatásnak már nagyrészt vége volt.

Trump és a dokumentumok

Hogy egész pontosan mit kerestek a nyomozók, azt egyelőre nem tudni, mert sem az FBI, sem a hatóságot ellenőrző igazságügyi minisztérium nem válaszolt a sajtó kérdéseire. Nagyon valószínűnek tűnik viszont, hogy az ügynökök olyan dokumentumokat kerestek, amelyeket Trump jogszerűtlenül hozott el a Fehér házból.

Vásárolj előfizetést most féláron!

Akár 1000 forint alatt csatlakozhatsz, és olvashatod valamennyi cikkünket.

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt