Óriási robbanások hallatszottak, és dől a füst a Krímben, egy orosz légibázisnál

külföld
augusztus 9., 13:45
comments 44

(Cikkünk frissül!)

A Reutersnek három szemtanú is megerősítette, hogy kedden napközben gyors egymásutánban hatalmas robbanások hallatszottak, majd füstfelhők emelkedtek fel a Krím félsziget nyugati részén, Novofedorivka település közelében. Ott, ahol az Ukrajnához tartozó félszigetet 8 éve megszállva tartó orosz hadsereg egyik légibázisa található.

A szemtanúk közül ketten azt mondták, hogy egyetlen perc leforgása alatt 12, különböző erejű robbanást hallottak, melyek közül 3 különösen brutális erejű volt. Ez a három okozta a sok kiposztolt videón látható füstfellegeket.

A robbanássorozat tényét orosz források is megerősítették. Ezek arról számoltak be, hogy turisták nem sérültek meg, illetve arról, hogy az eset miatt a helyszínre sietett Szergej Akszjonov, a senki által el nem ismert orosz Krím elnök-miniszterelnöke is.

Dimitrij Medvegyev volt orosz elnök július közepén azt nyilatkozta, hogy „ítéletnapszerű választ” adnának bármilyen, a Krímet érő külső támadásra.

Egyelőre azonban semmi sem utal arra, hogy a robbanássorozat külső erők műve lett volna, bár az is igaz, hogy az ellenkezőjére sem.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt