Óriási robbanások hallatszottak, és dől a füst a Krímben, egy orosz légibázisnál

külföld
2022 augusztus 09., 13:45
comments 44

(Cikkünk frissül!)

A Reutersnek három szemtanú is megerősítette, hogy kedden napközben gyors egymásutánban hatalmas robbanások hallatszottak, majd füstfelhők emelkedtek fel a Krím félsziget nyugati részén, Novofedorivka település közelében. Ott, ahol az Ukrajnához tartozó félszigetet 8 éve megszállva tartó orosz hadsereg egyik légibázisa található.

A szemtanúk közül ketten azt mondták, hogy egyetlen perc leforgása alatt 12, különböző erejű robbanást hallottak, melyek közül 3 különösen brutális erejű volt. Ez a három okozta a sok kiposztolt videón látható füstfellegeket.

link Forrás

A robbanássorozat tényét orosz források is megerősítették. Ezek arról számoltak be, hogy turisták nem sérültek meg, illetve arról, hogy az eset miatt a helyszínre sietett Szergej Akszjonov, a senki által el nem ismert orosz Krím elnök-miniszterelnöke is.

Dimitrij Medvegyev volt orosz elnök július közepén azt nyilatkozta, hogy „ítéletnapszerű választ” adnának bármilyen, a Krímet érő külső támadásra.

Egyelőre azonban semmi sem utal arra, hogy a robbanássorozat külső erők műve lett volna, bár az is igaz, hogy az ellenkezőjére sem.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.