Tóth Gabi elárulta egy interjúban, hogy Orbán Viktor pártgyűlésén, a színpadról coming outolt Székesfehérváron

POLITIKA
2022 augusztus 09., 11:02
comments 31

Interjút adott az Origónak Tóth Gabi énekesnő. Tóth többek között arról mesélt, hogy amikor a Fidesz felkérte, hogy lépjen színpadra, és énekelje el a Himnuszt a párt 2022-es választási kampányzáró gyűlésén, “teljesen természetes” volt, hogy igent mondjon. Az indokolás:

“Egy ilyen felkérésre sosem mondanék nemet, mert azzal a hazámat utasítanám el, hisz mégiscsak a nemzet himnuszáról beszélünk.”

Az interjúban a miniszterelnököt “a hazájával” azonosító Tóth külön kihangsúlyozta, hogy ő már 2012-ben igazolt orbánista volt:

“A helyzet az, hogy soha nem titkoltam, hogy honnan jöttem, milyen értékrendet vallottam magaménak, hogy látom a világot. Már 2012-ben elénekeltem a Nemzeti dalt a Kossuth téren Orbán Viktor beszéde előtt, de az akkor senkinek sem tűnt föl.”

A 2022-es fellépés coming out-jellegét a következőképpen vezette le:

  1. A “hangos kisebbség” tavaly megkérdőjelezte, hogy őszintén hisz-e “ebben”.
  2. (A szövegösszefüggés alapján az “ebben” kizárásos alapon vagy a vallásos hitet vagy Orbán Viktort takarja.)
  3. A megkérdőjelezés odáig ment, hogy “a magukat el- és befogadóknak vallók nekimentek Tóthnak, méghozzá “elképesztő vehemenciával”.
  4. Mire Tóth dacreakciója az volt, hogy “Én pedig azt mondtam: tudjátok mit? Igen. Ez az én értékrendem. Ez volt az én coming outom.

Tóth Gabi az interjúban keményen hitet tett Nyugat-Európa ellen:

"Erőszakosan próbál egy bizonyos kör különböző ideológiákat lenyomni a torkunkon. Mintha a talpáról a feje tetejére borult volna föl a világ, alapvető értékeket kérdőjeleznek meg, olyan dolgok történnek, amit néhány évvel ezelőtt még álmunkban sem gondoltunk volna. Nyugat-Európa pedig élen jár ebben."

De mit tud tenni Tóth Gabi énekesnő és anya Nyugat-Európa ellen?

“katolikusként protestálok”.


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.