Nem agymosottak, hanem hálásak

POLITIKA
2022 április 01., 20:46
comments 65

Orbán Viktor 2018 után most is Székesfehérváron tartotta a kampányzáróját, a tömegben ott voltunk mi is. Már túlvoltunk

  • a matyómintás hacukában Himnuszt éneklő Tóth “De Mi Közöm Van Nekem A Politikához” Gabin,
  • a Nélküleden,
  • Vargha Tamás jelöltön, aki a puszta szavaival képes lenne lecsillapítani a háborgó tengert vagy álomba ringatni egy 60 kilométer hosszúságú orosz páncélos oszlopot,
  • Törő Gábor jelöltön, akinek szavaitól horkoló galambok zuhantak a kövezetre,
  • Cser-Palkovics András polgármesteren, aki mindannyiunkat megborzongatott azzal az abszurd gondolatkísérlettel, hogy mi lenne, ha nem egy, hanem hat párt kormányozná Magyarországot

Aztán jött a fő attrakció, vagyis Orbán Viktor. A bevezető mondatok alatt pedig rájöttem a megoldásra. Vagyis Orbán titkára. Ami ennyi:

Nem kell semmin gondolkodni.

De amíg eljutottam a Megfejtésig, történt pár dolog.

photo_camera Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher/MTI/MTVA

Először nem igazán értettem, hogy Fehérváron belül miért ott tartják a bulit, ahol és miért úgy szervezték meg, ahogy. Fehérvár főtere nagyjából L alakú, Orbán plexi pulpitusát az L egyik szűk szárának végébe, a püspöki palota elé állították fel. A hallgatóság a másik szár felől érkezett, de az emberek nem tudtak eljutni a szószékig, mert attól 50-60 méterre kordont húztak, amin belülre csak egészen kevés embert engedtek be. 5 perccel kezdés előtt ezért úgy nézett ki a helyzet, hogy a Pulpitus előtt pár tucat szerencsés álldogált, utánuk jött egy 50 méteres töküres szakasz, a tömeg 95 százaléka viszont a kordonon túl szorongott. Aztán kiderült, mi volt ennek az értelme: a biztonságiak hirtelen széthúzták a kordont, mi meg egyszerre kezdtünk a színpad felé áramlani, a szűk hely miatt igen látványos emberhullámot alkotva, amit egy drónról és egy hosszú, daruszerű kránra szerelt kamerával vettek.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.