Nem agymosottak, hanem hálásak

Lezárt tartalom a Kör tagjainak
április 1., péntek 20:46
66

Orbán Viktor 2018 után most is Székesfehérváron tartotta a kampányzáróját, a tömegben ott voltunk mi is. Már túlvoltunk

  • a matyómintás hacukában Himnuszt éneklő Tóth “De Mi Közöm Van Nekem A Politikához” Gabin,
  • a Nélküleden,
  • Vargha Tamás jelöltön, aki a puszta szavaival képes lenne lecsillapítani a háborgó tengert vagy álomba ringatni egy 60 kilométer hosszúságú orosz páncélos oszlopot,
  • Törő Gábor jelöltön, akinek szavaitól horkoló galambok zuhantak a kövezetre,
  • Cser-Palkovics András polgármesteren, aki mindannyiunkat megborzongatott azzal az abszurd gondolatkísérlettel, hogy mi lenne, ha nem egy, hanem hat párt kormányozná Magyarországot

Aztán jött a fő attrakció, vagyis Orbán Viktor. A bevezető mondatok alatt pedig rájöttem a megoldásra. Vagyis Orbán titkára. Ami ennyi:

Nem kell semmin gondolkodni.

De amíg eljutottam a Megfejtésig, történt pár dolog.

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher/MTI/MTVA

Először nem igazán értettem, hogy Fehérváron belül miért ott tartják a bulit, ahol és miért úgy szervezték meg, ahogy. Fehérvár főtere nagyjából L alakú, Orbán plexi pulpitusát az L egyik szűk szárának végébe, a püspöki palota elé állították fel. A hallgatóság a másik szár felől érkezett, de az emberek nem tudtak eljutni a szószékig, mert attól 50-60 méterre kordont húztak, amin belülre csak egészen kevés embert engedtek be. 5 perccel kezdés előtt ezért úgy nézett ki a helyzet, hogy a Pulpitus előtt pár tucat szerencsés álldogált, utánuk jött egy 50 méteres töküres szakasz, a tömeg 95 százaléka viszont a kordonon túl szorongott. Aztán kiderült, mi volt ennek az értelme: a biztonságiak hirtelen széthúzták a kordont, mi meg egyszerre kezdtünk a színpad felé áramlani, a szűk hely miatt igen látványos emberhullámot alkotva, amit egy drónról és egy hosszú, daruszerű kránra szerelt kamerával vettek.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt