Nem várnak tovább, megkezdik az őszi sztrájk előkészületeit a tanárok

oktatás
augusztus 10., 17:15
comments 9

Üres kézzel fogadta a kormány a tanárokat a szerdai egyeztetésen, írja a Blikk. Hiába várták, a kormány nem adott érdemi ajánlatot a jövő évi béremelésre, csak üres ígéretek hangzottak el Maruzsa Zoltán közoktatásért felelős államtitkártól.

A tanévkezdésig kell megoldani köznevelési krízishelyzetet, amelyet a tömeges pályaelhagyás, munkaerőhiány jellemez. Nagyon sok iskola nem tudja törvény szerint elkezdeni a tanévet, így nem teljesül a mindenki számára Alaptörvényben biztosított jog a minőségi oktatásra,

mondta a tárgyalás után a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének ügyvivője. Nagy Erzsébet hozzátette: annyit tudtak kiharcolni, hogy augusztus 30-án tartanak egy újabb egyeztetést.

Itt nem lesz normális tanévkezdés!

- figyelmeztetett és arra kérte kollégáit, hogy ne várjanak a sztrájkelőkészítéssel. Totyik Tamás, a Pedagógusok Szakszervezete alelnöke szerint is mindenképpen folytatni fogják a munkabeszüntetéseket. Kijelentette:

a közoktatásban vészhelyzet van, amiért minden felelősség a kormányt terheli.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt