Szeptembertől még több helyen lesz fizetős a parkolás Budapesten

Budapest
2022 augusztus 10., 09:19
comments 15

Szeptember 5-től jelentősen átalakul a parkolási rendszer Budapesten, ennek részeként helyenként többet és tovább kell majd fizetni a parkolásért, és sok olyan utcában is fizetni kell majd a parkolásért, ahol eddig még nem - írja a Napi.hu

Szeptembertől 4 parkolási zóna lesz a városban az eddigi 27 helyett, ezek közül lesz olyan, ahol 600 forintot kell majd fizetni óránként, és este 10 után lehet csak ingyen parkolni. A legjelentősebb változás viszont talán az, hogy kibővül a fizetős területek száma. A legnagyobb változás a Napi.hu cikke szerint Budán a II. és XI. kerületben, Pesten pedig Zuglóban és Kőbányán lesz tapasztalható.

  • a II. kerületben a Szilágyi Erzsébet fasor – Lotz Károly utca – Pasaréti út – Gábor Áron utca és a Gábor Áron utca – Pusztaszeri út – Alsó Zöldmáli út által határolt területen válik fizetőssé a parkolás, túlnyúlva ezzel a Rózsadombon. Ezt még jóvá kell hagynia a fővárosi közgyűlésnek.
  • Újbudán a Műegyetem környéke és az Infopark területe már júliustól, a Bartók Béla út és a Karolina út környéke pedig augusztustól lett fizetős, decembertől pedig követi majd a Kelenföld vasútállomás és az Őrmező környéke, kivéve a P+R parkolót.
  • Zuglóban a a Fogarasi út – Nagy Lajos király útja – Kerepesi út háromszöge válik ősztől fizetőssé, hogy ne használják P+R parkolónak a környéket az Örs Vezér teréről kiszoruló autósok.
  • Kőbányán válik a legnagyobb terület fizetőssé: a Kőrösi Csoma Sándor út mentén több területén, a Bajcsy-Zsilinszky kórház környékén, az Üllői út, a Népliget mellett futó vasútvonal, a Kőbányai út és a Száva utca által határolt területen, és a Hungária körút – Kőbányai út – Pongrácz út által bezárt háromszögben is minden utca fizetőssé válik.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.