Terrorizmust támogató államnak minősítette Oroszországot a lett parlament

augusztus 11., csütörtök 11:34
2

A lett parlament terrorizmust támogató államnak minősítette Oroszországot a honlapján közzétett nyilatkozatában csütörtökön. A rigai törvényhozás közölte: „az ukrán civilek elleni erőszak célzott népirtással ér fel”.

A parlament felszólította a nemzetközi közösség hasonlóan gondolkodó tagjait, hogy adjanak hangot véleményüknek.

A lett képviselők kijelentették: az orosz csapatok betiltott lőszerekkel gyilkolják a civileket. Emellett „eszközként használják a szenvedést és a megfélemlítést az emberek és az ukrán hadsereg moráljának gyengítésére, valamint az állam működésének ellehetetlenítésére Ukrajna elfoglalásának érdekében” - áll a nyilatkozatban.

A rigai parlament felszólította az Európai Unió országait, ne adjanak ki turistavízumot az orosz és fehérorosz állampolgároknak.

A törvényhozók álláspontja szerint az orosz invázió a minszki rezsim közreműködésével zajlik, ezért arra kérték a nemzetközi közösséget, hogy ugyanolyan szankciókkal sújtsa Fehéroroszországot, mint Oroszországot.

Kijev üdvözölte a döntést. Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter megjegyezte: Oroszország régóta megérdemelte ezt azért, amit Ukrajnában csinál.

(MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt