Túl lassan ment át a zebrán a katatüntetésen, 75 ezer forintra bírságolták

agybaj
2022 augusztus 11., 06:38
comments 11

75 ezer forintra bírságolták azt a nőt, aki a rendőrök megítélése szerint szándékosan túl lassan haladt át a zebrán, hogy ezzel akadályozza a forgalmat a katatüntetések idején - erről az RTL Híradója számolt be.

A nő szerint szó sincs róla, hogy direkt ment volna lassan, ő úgy véli, a büntetést azért szabták ki rá, hogy elrettentsék. A Társaság a Szabadságjogokért szakértője szerint a hasonló esetekben a bíróságok jelentősen csökkentik az összegeket, de ez akár évekig tartó procedúra is lehet.

A most megbüntetett nő a tüntetés idején épp társaival kelt át a zebrán, azonban a lámpa közben pirosra váltott, és az autóknak kicsit várniuk kellett, hogy el tudjanak indulni. A rendőrök ekkor igazoltatták őket, de pár perc múlva visszamentek hozzájuk, és közölték, nem is csak igazoltatás történt, hanem feljelentést tettek ellenük. Egyiküket a nő szerint még nagyobb összegre, 85 ezer forintra bírságolták.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.