Túl lassan ment át a zebrán a katatüntetésen, 75 ezer forintra bírságolták

agybaj
augusztus 11., 6:38
comments 11

75 ezer forintra bírságolták azt a nőt, aki a rendőrök megítélése szerint szándékosan túl lassan haladt át a zebrán, hogy ezzel akadályozza a forgalmat a katatüntetések idején - erről az RTL Híradója számolt be.

A nő szerint szó sincs róla, hogy direkt ment volna lassan, ő úgy véli, a büntetést azért szabták ki rá, hogy elrettentsék. A Társaság a Szabadságjogokért szakértője szerint a hasonló esetekben a bíróságok jelentősen csökkentik az összegeket, de ez akár évekig tartó procedúra is lehet.

A most megbüntetett nő a tüntetés idején épp társaival kelt át a zebrán, azonban a lámpa közben pirosra váltott, és az autóknak kicsit várniuk kellett, hogy el tudjanak indulni. A rendőrök ekkor igazoltatták őket, de pár perc múlva visszamentek hozzájuk, és közölték, nem is csak igazoltatás történt, hanem feljelentést tettek ellenük. Egyiküket a nő szerint még nagyobb összegre, 85 ezer forintra bírságolták.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt