11 embert ölt meg egy ámokfutó Montenegróban, a rendőrök lelőtték

külföld
2022 augusztus 12., 18:11
comments 6

Egy családi vitát követően lövöldözni kezdett egy férfi Montenegróban, és tizenegy embert megölt, majd tűzharcba keveredett a rendőrökkel, akik agyonlőtték – jelentette az állami televízió a helyi rendőrségre hivatkozva.

A fegyveres férfi a balkáni ország déli részén fekvő Cetinjében történt lövöldözésben emellett hat embert megsebesített, köztük egy rendőrt is. A sebesültek közül négyet a cetinjei, kettőt súlyos sérülésekkel az onnan 36 kilométerre lévő főváros, Podgorica kórházába szállítottak.

Az RTCG állami televízió szemtanúkat idézve beszámolt róla, hogy a 34 éves elkövető véletlenszerűen adott le a lövéseket az utcán sétáló emberekre, és a gyerekeket sem kímélte.

A rendőrség lezárta a lövöldözés helyszínét, hivatalos nyilatkozatot azonban még nem adott ki. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.