Augusztus 19-én és 20-án egyáltalán nem nyit ki a vidéki benzinkutak egy része

belföld
augusztus 12., 14:08
comments 14

„A Független Benzinkutak Szövetségéhez tartozó és azt támogató benzinkutak a kialakult ellátási hiányok, bizonytalanságok és a ki nem fizetett anyagi támogatások miatt augusztus 19- 20-án az üzemanyagkiszolgálást szüneteltetni kényszerülnek” - írja a szövetség rövid közleményében.

A Független Benzinkutak Szövetségéhez (FSZB) leginkább kisebb vidéki kutak tartoznak, a nagy láncokhoz tartozó kutakat nem érinti a leállás.

Az FSZB pénteken tartott közgyűlésén a tagok 100 százalékban támogatták a kétnapos leállást, mivel ezáltal szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy „sok ezer magyar család megélhetése ellehetetlenül önhibáján kívül 2021 november óta.”

„A MOL 50 százalékra csökkentette le a kiszolgálási volument a kutjaink részére, ennél az oknál fogva nem tudjuk megfelelő módon és akaratunk szerint kiszolgálni a vevőinket. Ezenkívül a jogszabályban rögzített állami támogatást ez év júliusban
még nem kaptuk meg, illetve nincs információnk arról, az augusztusi kifizetés mikor várható” - írják.

Mint írják az FBSZ-hez 400 cég csatlakozott, ami 500-600 kutat jelent, de az akcióhoz való csatlakozás önkéntes alapú.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt