Az ukrán védelmi minisztérium megüzente az oroszoknak, hogy hiba volt a krími tengerpartra menni nyaralni

háború
2022 augusztus 12., 06:16
comments 13

„Hacsak nem vágynak kellemetlenül forró vakációra, azt tanácsoljuk nagyra becsült orosz vendégeinknek, ne menjenek az ukrán Krímbe. Nincs annyi naptej, ami megvédené őket a tiltott területeken való dohányzás* káros hatásaitól”- írja csütörtöki, angol nyelvű posztjában az ukrán védelmi minisztérium.

A szöveg mellé videót is csatoltak, amiben felsorolják, mennyiféle úti célt választhattak volna az oroszok Törökországtól Kubáig, mégis a Krím-félszigetre mentek, amit kedden robbanások ráztak meg. A videóba egy zokogó orosz nőt is bevágnak, aki az angol felirat szerint azt mondja, nem akar elmenni a Krímből, annyira jó ott lenni.

link Forrás

Oroszország 2014-ben annektálta a Krím-félszigetet, amit Ukrajna továbbra is saját területének tekint, ezt a videó végén is egyértelművé teszik.

Oroszország a lőszerek gondatlan tárolásából adódó balesetként igyekszik beállítani a krími légitámaszpontján bekövetkezett robbanásokat. Ukrajna hivatalosan nem vállalta fel az akciót, de utalgat rá, hogy az ukrán hadsereg művelete volt. Ezzel együtt még mindig sok a kérdőjel a robbanás körül, ami talán a régen beharangozott herszoni ukrán offenzíva nyitánya is lehet.

*Javítás: A cikk eredeti változatában dohányzás helyett füst szerepelt, de mint olvasónk jelezte, a védelmi minisztérium ezzel korábbi ironikus posztjára utalt vissza, amiben azt írták: nem tudják, mi okozhatta a robbanást, de figyelmeztetnek a szabálytalan tűzgyújtás és dohányzás veszélyeire. A hibáért elnézést kérünk.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.