Megölték Mrs. Wolowitzot, az edinburghi állatkert legöregebb pingvinjét

ÁLLAT
2022 augusztus 12., 17:25

Elpusztult az edinburghi állatkert legöregebb, 35 éves pingvinje, miután a kifutó területére behatoló róka megtámadta az egyik éjszaka.

A Mrs. Wolowitz néven ismert sziklaugró pingvin a látogatók kedvence volt a skóciai városban. Az intézmény közleménye szerint csütörtökre virradó éjjel járt róka a Penguins Rocknál, amely Európa legnagyobb fedetlen pingvinkifutója.

Az állatkert közleménye hangsúlyozza, hogy „Mrs. Wolowitz erőteljes személyisége hiányozni fog”. A többi madarat nem bántotta a behatoló.

photo_camera Pingvinek az edinburghi állatkertben 2022 júniusában Fotó: ANDY BUCHANAN/AFP

A gondozók naponta ellenőrzik a kerítést, de bármikor megeshet, hogy egy vadon élő állat hatol be a gondozott állatok közé – közölte az állatkert, mondván: nem tehet egyebet, mint hogy tovább erősíti a védelmet.

Edinburghban három pingvinfaj több mint 100 egyede él. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.