Nem vette észre a STOP táblát, mert a GPS-t nézte

baleset
2022 augusztus 12., 07:50
comments 5

Közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a kaposvári ügyészség egy nővel szemben, aki fékezés nélkül hajtott be az alárendelt útról a kereszteződésbe, mivel a telefonját nézte, és nem vette észre a STOP táblát. Az autó, aminek nekiütközött, egy busz elejének csapódott.

A baleset a 67-es főútnál történt. A vádlottnak nem volt helyismerete, és egyedül ült a kocsiban, ezért próbált a telefonján tájékozódni. Lassan haladt, a kereszteződést is észlelte, a táblát viszont nem.

A másik sofőr súlyos, többszörös töréssel járó sérüléseket szenvedett.

A vádlottal szemben pénzbüntetést és járművezetéstől való eltiltást indítványoztak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt