Nyomkövető kódokat használ a Facebook és az Instagram anyacége

augusztus 12., péntek 12:44
9

A Facebook és az Instagram tulajdonosa, a Meta olyan eszközöket használ a Google egyik korábbi mérnöke szerint, amikkel követni tudják a felhasználók böngészéseit, miután azok lekattintanak egy-egy linket ezekben az alkalmazásokban. Itt azt használják ki, hogy a felhasználók a kattintás után az appban lévő böngészőben láthatják az oldalakat, nem pedig például a Safariban vagy a Firefoxban.

Az Instagram app minden megnézett weboldalba befecskendezi a nyomkövető kódját, akkor is, ha egy hirdetésre kattintunk, ami lehetővé teszi számukra minden lekattintott gomb és link, szövegkiválasztás, képernyőképek jelszavak, címek és hitelkártyaszámok megfigyelését" - mondja Felix Krause, adatvédelmi kutató.

A Meta azt állítja, hogy a nyomkövető kód befecskendezése annak megfelelően történt, hogy a felhasználók engedélyezik-e az alkalmazások követését, és hogy a kódot csak az adatok összesítésére használták, mielőtt célzott hirdetési vagy mérési célokra alkalmazták volna azoknál, akik lemondtak az ilyen nyomkövetésről.

Krause olyan eszközöket fedezett fel, amik lehetővé teszik a Meta számára, hogy kövesse a felhasználót az interneten, és pontos profilt készítsen az érdeklődési köréről. (Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt