Bankrablásra készülhetett az olasz férfi, akire ráomlott a barkácsalagútja Rómában

külföld
2022 augusztus 13., 07:41
comments 1

Róma belvárosában, a Vatikán közelében kellett kimenteni egy férfit az út alatt futó, beomlott alagútból, és a rendőrség gyanúja szerint a férfi azért ásta az alagutat, hogy ki tudjon rabolni egy bankot, írja a BBC.

photo_camera Fotó: HANDOUT/AFP

A tűzoltók nyolc órán át szabadították ki az alagútból a férfit, aki kórházba került, ahol le is tartóztatták. A rendőrség őrizetbe vett még egy férfit, mindkettejüket köztulajdon megrongálásával vádolták meg, és letartóztattak további két férfit, akik menekülni próbáltak a helyszínről. A gyanú szerint a banda egy bank kirablására készült.

Az alagút egyik bejárata egy közeli, üresen álló boltból indult ki, két bank közvetlen közelében. A helyi sajtó szerint a banda az augusztus 15-ei hosszú hétvégére készülhetett, amikor minden üzlet és iroda napokon át zárva lesz. Az alagútfúrásnak persze volt hangja, de az üzlet mellett élő lakók azt hitték, hogy csak felújítják a kiadatlan ingatlant.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.