Több tízezren vettek részt a prágai Pride-on

lmbtq
2022 augusztus 13., 12:52

Tizedik alkalommal rendezték meg a Prague Pride-ot, ami az előző két évben a koronavírus miatt maradt el. A szervezők szerint a fesztivál 150 programjára több mint százezren látogattak el a héten. Elmondásuk szerint a szombati meneten 40-45 ezren vettek részt, vagyis többen, mint a korábbi években. A résztvevők 30-40 százaléka külföldről érkezett, a menetben magyar csoportok is voltak.

A Cseh Sajtóiroda (CTK) online, élőben közvetítette a felvonulást, amin cseh politikusok is részt vettek, a prágai polgármesteri hivatalok épületein pedig egy hete szivárványos zászlók lobognak. A Prague Pride-ot idén is tucatnyi prágai diplomáciai képviselet biztosította támogatásáról.

Prága belvárosában a felvonulás miatt néhány órán át korlátozták a forgalmat. A Szent Vencel-szobornál és a felvonulás útvonalán néhány helyen keresztény aktivisták transzparensekkel tüntettek, de most a korábbi évektől eltérően, semmiféle ellenrendezvény nem volt. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.