Több tízezren vettek részt a prágai Pride-on

lmbtq
augusztus 13., 12:52

Tizedik alkalommal rendezték meg a Prague Pride-ot, ami az előző két évben a koronavírus miatt maradt el. A szervezők szerint a fesztivál 150 programjára több mint százezren látogattak el a héten. Elmondásuk szerint a szombati meneten 40-45 ezren vettek részt, vagyis többen, mint a korábbi években. A résztvevők 30-40 százaléka külföldről érkezett, a menetben magyar csoportok is voltak.

A Cseh Sajtóiroda (CTK) online, élőben közvetítette a felvonulást, amin cseh politikusok is részt vettek, a prágai polgármesteri hivatalok épületein pedig egy hete szivárványos zászlók lobognak. A Prague Pride-ot idén is tucatnyi prágai diplomáciai képviselet biztosította támogatásáról.

Prága belvárosában a felvonulás miatt néhány órán át korlátozták a forgalmat. A Szent Vencel-szobornál és a felvonulás útvonalán néhány helyen keresztény aktivisták transzparensekkel tüntettek, de most a korábbi évektől eltérően, semmiféle ellenrendezvény nem volt. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt