18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Videók és volt rabok árulkodnak az orosz börtönökben nemi erőszakkal és veréssel elkövetett, rendszerszintű kínzásokról

Lezárt tartalom a Kör tagjainak kórház
augusztus 13., 13:15
comments 18

Miután tavaly videofelvételek szivárogtak ki a délnyugat-oroszországi város, Szaratov börtönkórházában zajló kegyetlenségekről, most volt fogvatartottak beszéltek arról a BBC-nek, hogyan erőszakolták és kínozták őket szisztematikusan orosz börtönökben.

Alekszej Makarov már azelőtt hallotta a szaratovi létesítmény rossz hírét, hogy 2018-ban áthelyezték oda a testi sértésért kiszabott 6 éves börtönbüntetés részeként: a régió más börtöneiből Szaratovba küldött foglyok azelőtt is panaszkodtak arról, hogy koholt orvosi indokokkal zárt ajtók mögött kínozták őket. Az orosz börtönöknek szinte nincs is független felügyeletük, a börtönkórházaknak pedig – az egészségügyi karanténszabályaikkal – még kevésbé.

Makarov valóban rosszul volt, hiszen tbc-vel diagnosztizálták, ezért remélte, hogy megmenekül, de azt mondja, kétszer is megerőszakolták az ott töltött idő alatt.

Az áldozatok és a szakértők szerint a bántalmazást – amit Makarov és mások is elszenvedtek – mindig a börtönhatóságok hagyják jóvá, és a fogvatartottak zsarolására, megfélemlítésére vagy beismerő vallomások kikényszerítésére használják.

Vásárolj előfizetést most féláron!

Akár 1000 forint alatt csatlakozhatsz, és olvashatod valamennyi cikkünket.

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt