18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Videók és volt rabok árulkodnak az orosz börtönökben nemi erőszakkal és veréssel elkövetett, rendszerszintű kínzásokról

kórház
2022 augusztus 13., 13:15
comments 18

Miután tavaly videofelvételek szivárogtak ki a délnyugat-oroszországi város, Szaratov börtönkórházában zajló kegyetlenségekről, most volt fogvatartottak beszéltek arról a BBC-nek, hogyan erőszakolták és kínozták őket szisztematikusan orosz börtönökben.

link Forrás

Alekszej Makarov már azelőtt hallotta a szaratovi létesítmény rossz hírét, hogy 2018-ban áthelyezték oda a testi sértésért kiszabott 6 éves börtönbüntetés részeként: a régió más börtöneiből Szaratovba küldött foglyok azelőtt is panaszkodtak arról, hogy koholt orvosi indokokkal zárt ajtók mögött kínozták őket. Az orosz börtönöknek szinte nincs is független felügyeletük, a börtönkórházaknak pedig – az egészségügyi karanténszabályaikkal – még kevésbé.

Makarov valóban rosszul volt, hiszen tbc-vel diagnosztizálták, ezért remélte, hogy megmenekül, de azt mondja, kétszer is megerőszakolták az ott töltött idő alatt.

Az áldozatok és a szakértők szerint a bántalmazást – amit Makarov és mások is elszenvedtek – mindig a börtönhatóságok hagyják jóvá, és a fogvatartottak zsarolására, megfélemlítésére vagy beismerő vallomások kikényszerítésére használják.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.