Családi házba csapódott egy második világháborús harci repülőgép Csehországban

külföld
2022 augusztus 14., 18:29

Lezuhant vasárnap délután egy második világháborús Hawker Hurricane repülőgép a nyugat-csehországi Chebben rendezett légi bemutatón. A pilóta tragikus módon életét vesztette a balesetben – írja a European Airshows.

A gépet Petr Paces vezette, aki tapasztalt MIG–21-es vadászpilóta, repülésoktató, valamint Boeing 737-es utasszállító repülőgép kapitánya is volt.

A baleset a chebi repülőtér közelében történt. Szemtanúk szerint a gép hirtelen elvesztette magasságát fordulás közben, és eltűnt. Egy családi háznak csapódott, de a földön tartózkodók közül senki sem sérült meg komolyabban.

A bemutató szervezői közleményükben azt írták, a rendezvényt leállították, a hatóságokat a helyszínre hívták.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.