Legalább 41 ember meghalt egy egyiptomi templomtűzben

katasztrófa
2022 augusztus 14., 12:50

Egyiptom fővárosa, Kairó közelében elektromos tűz ütött ki, amikor 5000 hívő gyűlt össze misére az Imbaba negyedben lévő kopt Abu Sifin templomban – közölték források a Reuters hírügynökséggel, hozzátéve, a legtöbb halálos áldozat gyerek volt.

Helyi idő szerint reggel 9 órakor érkezett a bejelentés a tűzről, ami az épület második emeletén lévő légkondicionálóban ütött ki – jelentette a belügyminisztérium.

A tűz elzárta a templom egyik bejáratát, az emberek tülekedni kezdtek, ez megnehezítette a kijutást. A jelentések szerint legalább 41-en vesztették életüket, és további tizennégyen megsérültek.(Sky News)

photo_camera Fotó: KHALED DESOUKI/AFP

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.