Csúszik a támogatás kifizetése, csődbe mehet az Országos Roma Önkormányzat

POLITIKA
2022 augusztus 15., 04:38

A Belügyminisztérium nem utalta el az Országos Roma Önkormányzatnak a harmadik negyedévre járó 160 millió forintos támogatást, pedig annak július 15-ig meg kellett volna érkeznie, írja a Népszava. A lap megkeresésére a Pintér Sándor vezette tárca elismerte: valóban csúszik a kifizetés, és csak akkor történhet meg, ha a „korábban kiutalt támogatás felhasználására vonatkozó részbeszámolók elfogadásra kerülnek”. Szerintük az ORÖ a

„beszámolóit hiányosan adta le, hiánypótlásra volt szükség. A hiánypótlásként benyújtott dokumentumok, illetve a támogatás jogszerű felhasználásának ellenőrzése jelenleg folyamatban van.”

A testület elnöke, Agócs János erről elmondta, hogy az említett hiánypótlásokat időben megküldték, legutóbb augusztus 10-én kértek tőlük egy számlát, amit még aznap prezentáltak. Reméli, hogy a Belügyminisztérium mihamarabb átutalja a pénzt, különben bajba kerülnek. Agócs figyelmeztetett

augusztus 20-ig be kell fizetniük a közüzemi számlákat és az alkalmazottak utáni járulékokat. Ha nem teszik, akkor köztartozást halmoznak fel, ebben az esetben pedig nem juthatnak hozzá az állami támogatáshoz.

Az elnök szerint, ha nem érkezik meg a pénz, az Országos Roma Önkormányzat fizetésképtelenné válik.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.