Hadiipari együttműködésről tárgyalt Palkovics Törökországban

POLITIKA
2022 augusztus 15., 10:25

Hadiipari együttműködésről tárgyalt Palkovics László Mustafa Varank török ipari és technológiai miniszterrel Ankarában, írja az MTI. A technológiai és ipari miniszter elmondta, hogy októberben indulhat meg Magyarországon a török páncélozott harci járművek gyártása, hétfőn ennek a technológiai feltételeiről egyeztettek. Tárgyaltak arról is, hogyan tudják a hadiipari együttműködést továbbfejleszteni és kiterjeszteni olyan eszközökre, amelyek gyártásában Törökország az élen jár.

Ide tartoznak a drónok, az autonóm repülő eszközök vagy ezek fegyverzete, illetve a páncélok.

Palkovics konkrétumok nélkül ezekről elmondta, hogy a tervek szerint Kaposváron, egy magyarországi vegyesvállalat fogja elkezdeni majd a gyártásukat.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.