Kilenc nap alatt végzett el egyhavi munkát a CÖF-alapító a Sándor-palotának

POLITIKA
2022 augusztus 15., 05:07

Hiába fordult közérdekű adatigényléssel a Köztársasági Elnöki Hivatalhoz az RTL.hu, semmit sem tudott meg Fricz Tamás tanácsadói munkájáról. Júliusban derült ki, hogy havi 873 125 forintért adott társadalompolitikai tanácsokat a Köztársasági Elnöki Hivatalnak a kormányközeli, a Békemenetet is szervező Civil Összefogás Fórum alapítója. A kormányközeli politikussal nyolc hónapra, még Áder János hivatali ideje alatt kötötték meg a szerződést összesen 5 millió 238 ezer forintos értékben. Az adatigénylésre küldött válasz szerint Friczet a „köztársasági elnök részére a Köztársasági Elnök közjogi, társadalompolitikai feladataival összefüggő tanácsadói tevékenység” ellátására kérték fel. Az nem derült ki, hogy

  • a hivatal milyen eljárásban választotta ki,
  • pontosan melyik szervezeti egység alkalmazta,
  • miben merült ki a tanácsadása.
Fricz Tamás
photo_camera Fricz Tamás Fotó: Botos Tamás/444

A teljesítés igazolásokra Fricz mindig ugyanazt írta:

„Áder János köztársasági elnök úr tízéves elnöki tevékenységének elemzése keretében az Elnök úrhoz köthető eseményekkel, hazai és külföldi fellépésével kapcsolatos összes dokumentum, sajtó- és médiamegjelenés, interjúk, beszédek, médiavisszhangok stb. feldolgozását végzem el.”

Érdekes, de az utolsó hónapra vonatkozó, májusi teljesítésigazolás szerint adott hónapban 1-je és 9-e között Fricz Tamás előteljesítette feladatait. Azaz 9 nap alatt elvégezte a teljes havi munkát, amiért ki is fizették a nettó 873 125 forintot. Novák Katalin május 10-én lépett hivatalba.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.