Szerdán a Greenpeace is tüntet a tűzifarendelet visszavonásáért

POLITIKA
2022 augusztus 15., 10:33

Szakmai és civil szervezetek tüntetést szerveznek a Magyar Tudományos Akadémia épületéhez szerda délután hat órára, hogy közösen követeljék: vonja vissza a kormány az erdeinket pusztító rendeletet, jelentette be a Greenpeace.

Az előttünk álló tél gondjainak megoldása valamennyiünk érdeke, de erre nem jelent megoldást ez az értelmetlenül pusztító rendelet, hiszen a most kivágott fa ezen a télen még alkalmatlan lesz tüzelőnek. A klímaválság kellős közepén, az ökológiai összeomlás küszöbén mindenki tudja: ha bármilyen indokkal kivágják erdeinket, akkor a saját életfeltételeink kerülnek veszélybe

- írják a felhívásukban. Az eseményen beszédet mond többek között Rodics Katalin, a Greenpeace Magyarország biodiverzitáskampány-felelőse, Bojár Iván András a 10 millió Fa Alapítvány vezetője, valamint felszólal Döbrösi Laura színésznő a Jane Goodall Intézet nevében.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.