Bármelyik pillanatban elérheti a Föld népessége a 8 milliárd főt

augusztus 17., szerda 19:53
2

A világ népessége hamarosan átlépi a 8 milliárdos határt. Az ENSZ legutóbbi jelentése nemrégiben azt jósolta, hogy ezt valamikor november 15-én érjük el, de ezeket hihetetlenül nehéz pontosan meghatározni. A jelenlegi előrejelzéseket és egy bizonyos hibahatárt figyelembe véve úgy tűnik, hogy gyorsan közeledünk a 8 milliárdos határhoz, és „bármelyik nap elérhetjük", írja a Wall Street Journal.

Az ENSZ előrejelzései szerint a világ népessége 2030-ra 8,5 milliárdra, 2050-re 9,7 milliárdra, 2100-ra pedig 10,4 milliárdra nőhet. Ennek a monumentális változásnak a részeként 2023-ra India lesz a legnépesebb ország.

A fejlődő országokban hatalmas népességnövekedés várható. Az ENSZ szerint a 2050-ig várható népességnövekedés több mint fele mindössze nyolc országra korlátozódik majd: a Kongói Demokratikus Köztársaságra, Egyiptomra, Etiópiára, Indiára, Nigériára, Pakisztánra, a Fülöp-szigetekre és a Tanzániára.

A The Lancet című folyóiratban 2020-ban közzétett tanulmány szerint a világ népessége a következő évtizedekben növekedni fog, de 2064-ben 9,7 milliárd főnél eléri a maximumot, onnantól csökken majd. Ha ez bekövetkezne, akkor a 14. század közepe óta először csökkenne a világ népessége. (IFLScience)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt