Lázár János minisztériuma fogja ellenőrizni a nagyobb építkezéseket

POLITIKA
2022 augusztus 17., 05:52
comments 7

Jelentősen bővül a Lázár János vezette Építési és Beruházási Minisztériumhoz tartozó Országos Építészeti Tervtanács hatásköre, szerdától ők ellenőriznek minden nagyobb építkezést - írja a hvg.hu.

A kedd este megjelent kormányrendelet szerint az eddig csak a nemzeti emlékhelyekkel, kiemelt műemlékekkel és egyes magasépületekkel foglalkozó testület ezentúl véleményezi minden, az állami magasépítési beruházások megvalósításáról szóló törvény szerinti állami magasépítési beruházás építészeti-műszaki dokumentációját.

Ugyanígy az 5000 négyzetméter összes hasznos alapterületet meghaladó épületek és az egy építési telken 1500 négyzetméter összes hasznos alapterületet meghaladó és legalább hat lakásból álló többlakásos, új építésű lakóépületek építészeti-műszaki dokumentációját is. A rendeletnek ez a része szerdán lép hatályba, és érvényes a már folyamatban lévő beruházásokra is.

Az Országos Építészeti Tervtanácsot az országos főépítész, Lánszki Regő Balázs vezeti, akit Lázár János nevezett ki.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.