Lázár János minisztériuma fogja ellenőrizni a nagyobb építkezéseket

POLITIKA
augusztus 17., 5:52
comments 7

Jelentősen bővül a Lázár János vezette Építési és Beruházási Minisztériumhoz tartozó Országos Építészeti Tervtanács hatásköre, szerdától ők ellenőriznek minden nagyobb építkezést - írja a hvg.hu.

A kedd este megjelent kormányrendelet szerint az eddig csak a nemzeti emlékhelyekkel, kiemelt műemlékekkel és egyes magasépületekkel foglalkozó testület ezentúl véleményezi minden, az állami magasépítési beruházások megvalósításáról szóló törvény szerinti állami magasépítési beruházás építészeti-műszaki dokumentációját.

Ugyanígy az 5000 négyzetméter összes hasznos alapterületet meghaladó épületek és az egy építési telken 1500 négyzetméter összes hasznos alapterületet meghaladó és legalább hat lakásból álló többlakásos, új építésű lakóépületek építészeti-műszaki dokumentációját is. A rendeletnek ez a része szerdán lép hatályba, és érvényes a már folyamatban lévő beruházásokra is.

Az Országos Építészeti Tervtanácsot az országos főépítész, Lánszki Regő Balázs vezeti, akit Lázár János nevezett ki.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt