Megdőlt a napi országos melegrekord

időjárás
2022 augusztus 17., 19:24

Nem volt kiemelkedően meleg a mai nap, ennek ellenére megdőlt a napi országos melegrekord, közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat. Ennek oka, hogy az augusztus 17-ei rekord a többi augusztusi naphoz képest kifejezetten alacsony: csupán 36,8 Celsius-fok.

Augusztus nagyobb részében egyébként 39 és 41 fok között mozog a rekord. Az eddigi legmelegebbet 1946-ban Pécsen mérték. Ma viszont a Baján, illetve Kübekházán a délutáni órákban 37 fok volt a hőmérséklet. Azt is írták, hogy csütörtökön várhatóan nem, pénteken viszont ismét megvan az esélye, hogy megdől a napi melegrekord. (rtl.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.