Nem konzul, olimpiai attasé lesz Deutsch Tamás unokaöccse

POLITIKA
2022 augusztus 17., 10:50

Kedden arról írt a Szabad Európa, hogy nyolc hónapnyi minisztériumi munka után konzulnak jelölték Deutsch Domonkost, Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő 24 éves unokaöccsét.

A hvg.hu most azt írja, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) közleményt juttatott el a portálhoz, melyben azt írják, Deutsch Domonkos a Sportdiplomáciai Főosztály által delegált olimpiai attaséként teljesít majd szolgálatot a 2024-es játékokon, azt követően pedig újra Budapesten folytathatja a munkát.

A közleményben nem cáfolták a Szabad Európa cikkének azon állítását, hogy Deutsch Domonkos nem rendelkezik külszolgálati tapasztalattal, és azt sem, hogy kifejezetten Szijjártó Péter miniszter kérésére vették fel a Sportdiplomáciai Főosztályához.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.