A Fehérvár hatalmas meglepetésre 2-1-re nyert nemzetközi kupameccsen Kölnben

futball
2022 augusztus 18., 20:21

Az Európa-konferencialiga rájátszásának első találkozóját jóval dinamikusabban kezdte a sokkal esélyesebb FC Köln a Fehérvár ellen, és meg is szerezte a vezetést a 14. percben.

A magyar csapatot a kölniek védője, Chabot hozta vissza a meccsbe, aki az első félidő közepén kiállíttatta magát. A játékrész második felét egyértelműen uralta Fehérvár, és szerzett két nagyon szép gólt, Zivzivadze fejjel egyenlített, Dárdai ballal beverte a rövid felsőbe, 1-2 a szünetben.

A második félidőt emberhátrányban is végigtámadta a Köln, hiába, maradt a magyar győzelem, minimális előnyről kezdődik a visszavágó jövő héten Székesfehérváron. A párharc győztese az Európa-konferencialiga csoportkörébe kerül.

photo_camera A Fehérvár játékosai örvendeznek Dárdai Palkó csodagólja után Fotó: Friedemann Vogel/MTI/MTVA

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.