A finn miniszterelnök tagadja, hogy drogozott volna: „Táncoltam, énekeltem, buliztam, legális dolgokat csináltam”

külföld
2022 augusztus 18., 08:49
comments 56

Miután kikerült egy videó a finnek 36 éves miniszterelnökéről, Sanna Marinról, ahogy egy buliban híreségekkel együtt táncol és énekel, sokan úgy reagáltak, hogy mindez egy miniszterelnökhöz méltatlan.

A közösségi médiában keringő videókat és az arra érkező reakciókat Sanna Marin csütörtök reggel kommentálta pártja parlamenti frakciójának nyári ülésén.

„Táncoltam, énekeltem, buliztam, legális dolgokat csináltam” – mondta Marin, aki tagadta, hogy drogozott volna, vagy hogy bárki mást látott volna drogozni a bulin. A kérdésre, hogy a rendőrségnek ki kell-e vizsgálnia az ügyet, Marin azt válaszolta: „Nem tudok róla, hogy bármi illegális történt volna. Így ez aligha rendőrségi ügy.” Azt mondta, hogy a barátaival töltött estén csak ivott, azt is keveset. Úgy fogalmazott, hogy nincs mit „titkolnia vagy rejtegetnie”. Amiatt viszont csalódott, hogy a „magánjellegű” videók kikerültek. Arról nem beszélt, hogy a felvételeket ki készítette és tette közzé a neten.

link Forrás

„Nekem is van magánéletem és szabadidőm, amit a barátaimmal töltök” – mondta Marin, aki szerint a választókon múlik, hogy ez milyen hatással lesz a helyzetére. (Helsingin Sanomat)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.