Tényleg kitette a kerepesi polgármester a videót a HÉV-megálló mögött maszturbáló férfiról, de hogyan!

publicisztika
2022 augusztus 18., 08:58
comments 17

Formailag betartotta a Facebookon tett ígéretét Gyuricza László, Kerepes fideszes polgármestere, aki egy három napja, augusztus 15-én, hétfőn kiposztolt videóban azzal fenyegetett meg egy köztéren maszturbáló ismeretlen férfit, hogy ha 2 napon belül nem jelentkezik, akkor a tettéről készült biztonsági kamerás felvételt nyilvánosságra hozza.

Az illető 15-én délelőtt a szilasligeti HÉV-megálló jegypénztárának épülete mögött önkielégítést végzett, amit a kamerák jó minőségben rögzítettek. Gyuricza az esetről szóló videójában elmondta, hogy az ügyben feljelentést tettek, és rendőrségi nyomozás indult.

Ez itt a hétfői videó, amiben a polgármester "édes egy komám" megszólítással üzen a perverznek:

A polgármester ma újra posztolt az ügyben. Ez itt a friss bejegyzése:

Előbb ő beszélt, majd a bejegyzés végén ígéretéhez híven pár másodpercet tényleg publikált a biztonsági kamera felvételéből. Gyuricza a poszt elején az alapügynél is többet beszélt arról, hogy “jogvédők és önjelölt GDPR-szakértők megfenyegették”, hogy milyen pereknek, felnégyelésnek néz elébe, ha publikálja a videót.

Ez a fenyegtés ténylegesen pár kommentet jelentett, amik arra hívták fel a politikus figyelmét, hogy már az is érdekes, hogy hozzájutott a kamerafelvételekhez, az pedig valószínűleg törvénysértő lenne, ha azokat tényleg meg is osztaná.

Friss videójában Gyuricza előbb a szövegébe rejtve ismerte el, hogy tényleg nem posztogathat ki csak úgy videókat, még önkielégítőkről sem - “persze, profitorientált vonalon le lehet perelni rólam a gatyát” -, aztán kitakarás formájában mégis megtette. Friss videója végén ugyanis tényleg leközölt egy részt a biztonsági kamera felvételéből, de úgy, hogy a főszereplő arcát felismerhetelenné tette.

Vagyis az egész akciónak nem volt semmi gyakorlati értelme, a kerepesi polgárok se jártak jól, a perverz se került közelebb a lebukáshoz, de jót lehetett rúgni egy képzeletbeli ellenfélbe, és a főszereplő politikusról is jó sok szó esett a médiában mint az igazi családi értékek védelmezőjéről.


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.