„A szabadidőt és a munkaidőt el lehet választani” - a finn miniszterelnök sajtótájékoztatót tartott a bulivideókról

augusztus 19., péntek 15:33
71
Fotó: RONI REKOMAA/AFP

Sanna Marin finn miniszterelnök sajtótájékoztatót tartott péntek délután a róla nyilvánosságra került bulivideókkal kapcsolatban, és azt mondta:

elvégezte a drogtesztet, ennek eredményei jövő hétre lesznek meg.

A 36 éves Sanna Marinról a héten jelentek meg bulivideók. Az abban hallott beszélgetésfoszlányok alapján politikai ellenfelei arról beszéltek, hogy a kormányfő drogozhatott. Sanna Marin a BBC cikke szerint azt mondta, semmi illegálisat nem tett, és még tizenéves korában sem használt kábítószereket.

A sajtótájékoztatón arról is kérdezték, hogy képes lett-e volna hirtelen döntéseket hozni, ha arra lett volna szükség - miközben a videók alapján hajnalig bulizott.

„Nem emlékszem egyetlen alkalomra sem, amikor hirtelen az éjszaka közepén kellett volna munkába mentem” - mondta. Azt mondja, képes volt „működni”, és nem volt egyetlen megbeszélés sem arra a napra tervezve, amikor bulizott.

Fotó: Roni Rekomaa/AFP

A miniszterelnök elmondása szerint tudta, hogy videóra veszik, az viszont felzaklatta, hogy ezek a felvételek nyilvánosságra kerültek. „Abban bízom, hogy az emberek megértik, hogy a szabadidőt és a munkaidőt el lehet választani” - mondta.

Pénteken nyilvánosságra került egy újabb videó is, amin a miniszterelnök Olavi Uusivirta finn popsztárral táncol.

Egy újságíró rákérdezett, hogy az látható-e a felvételen, hogy a férfi megcsókolta a nyakát. Marin azt mondta, csak közel hajolt hozzá, hogy hallja, amit mond, és elképzelhető, hogy az arcát megpuszilta. Erről azt mondta, ha ez megtörtént,

abban nincs semmi olyan, amit ne mondana el a férjének.

A videók nyilvánosságra kerülése komoly vitát váltott ki Finnországban. Vannak, akik szerint teljesen normális, hogy a politikus, aki egyébként sem csinál titkot abból, hogy szokott bulizni, így kapcsolódik ki. Mások szerint egy miniszterelnök nem mutatkozhat így. A német Bild pedig kinevezte őt „a világ legkúlabb miniszterelnökének”. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt