A Független Benzinkutak Szövetsége szerint 200-250 független benzinkút van zárva

gazdaság
augusztus 20., 18:08

A Független Benzinkutak Szövetsége figyelmeztető akciót tervezett erre a hétvégére, de a kutasokra bízták, hogy ki zár be az ünnep alatt is. Megnövekedtek a sorok a töltőállomásokon, de nagyon sok maszek benzinkút, tudomásunk szerint nagyjából 200-250 korlátozza a tevékenységét a hétvégén – mondta a HVG-nek Egri Gábor, a Független Benzinkutak Szövetségének elnöke.

photo_camera Fotó: Jean-Marc Barrere/Hans Lucas via AFP

Az érdekvédelmi szervezet elnöke szerint a demonstrációjuk sikeres volt, így akarták felhívni a figyelmet arra, hogy a benzinárstop miatt 278 napja gyakorlatilag megszűnt a megélhetésük az elkeseredett embereknek, kis családi vállalkozásoknak.

Egri azt mondta, főleg érdekképviseletet nyújtanak a független benzinkutasoknak, így arról nem tudott nyilatkozni, hogy terveznek-e még hasonló demonstrációt, erről a tagság fog dönteni. Csak a kormányon múlik, hogy mi lesz – mondta Egri, aki szerint az összes független benzinkutas abban bízik, hogy a kormány kivezeti a benzinárstopot, de akkor is kérdés lesz, milyen irányba viszik a lakosság támogatását. (HVG)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt