A Független Benzinkutak Szövetsége szerint 200-250 független benzinkút van zárva

gazdaság
2022 augusztus 20., 18:08

A Független Benzinkutak Szövetsége figyelmeztető akciót tervezett erre a hétvégére, de a kutasokra bízták, hogy ki zár be az ünnep alatt is. Megnövekedtek a sorok a töltőállomásokon, de nagyon sok maszek benzinkút, tudomásunk szerint nagyjából 200-250 korlátozza a tevékenységét a hétvégén – mondta a HVG-nek Egri Gábor, a Független Benzinkutak Szövetségének elnöke.

photo_camera Fotó: Jean-Marc Barrere/Hans Lucas via AFP

Az érdekvédelmi szervezet elnöke szerint a demonstrációjuk sikeres volt, így akarták felhívni a figyelmet arra, hogy a benzinárstop miatt 278 napja gyakorlatilag megszűnt a megélhetésük az elkeseredett embereknek, kis családi vállalkozásoknak.

Egri azt mondta, főleg érdekképviseletet nyújtanak a független benzinkutasoknak, így arról nem tudott nyilatkozni, hogy terveznek-e még hasonló demonstrációt, erről a tagság fog dönteni. Csak a kormányon múlik, hogy mi lesz – mondta Egri, aki szerint az összes független benzinkutas abban bízik, hogy a kormány kivezeti a benzinárstopot, de akkor is kérdés lesz, milyen irányba viszik a lakosság támogatását. (HVG)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.